Maak optimaal gebruik van uw zonne-energie met uw eigen energieopslag!

Het merendeel van ons energieverbruik vindt plaats in de ochtend en avond, precies wanneer de zonnepanelen het minst opleveren. Maar dankzij de opslagcapaciteit van de thuisaccu kunt u uw overdag opgewekte stroom bewaren voor later. Word bijna onafhankelijk van het net en ervaar de vrijheid om uw eigen groene stroom te gebruiken, zelfs tijdens de piek- en avonduren.

De thuisaccu laat zichzelf gedurende de dag op met de niet direct verbruikte zonne-energie, zodat u deze energie 's avonds en 's ochtends kunt gebruiken, vooral op momenten dat uw zonnepanelen niet voldoende energie opwekken. Met een thuisaccu hoeft u dus minder energie van het elektriciteitsnet af te nemen, waardoor u uw eigen zonne-energie optimaal benut. Het overtollige zonne-energie wordt opgeslagen in de accu totdat deze volledig is opgeladen. Pas daarna, wanneer u nog meer zonne-energie produceert dan u kunt opslaan, levert u energie terug aan het net.

Kom 's avonds thuis met de geruststelling dat u voldoende energie heeft in de thuisaccu om te voorzien in uw energiebehoeften tot en met de volgende ochtend. Word zelfvoorzienend en maak op een slimme manier gebruik van uw zonne-energie om moeiteloos te besparen!

Consument kan btw op thuisbatterij terugvragen, met óf zonder zonnepanelen.

Consumenten die besluiten een thuisbatterij aan te schaffen, ongeacht of ze al zonnepanelen hebben, hebben nu de mogelijkheid om de betaalde btw op de batterij terug te vragen bij de Belastingdienst. Deze ontwikkeling markeert een nieuwe fase in de energietransitie. Dankzij de mogelijkheid om de btw terug te krijgen, daalt de terugverdientijd van een thuisbatterij naar 7 tot 8 jaar. Hierdoor wordt energieopslag voor consumenten een aantrekkelijke investering en voelt het bijna als een subsidie, vooral gezien de wetenschap dat de prijzen van thuisbatterijen de laatste jaren zijn afgenomen door opschaling van de industrie.

Uw accu laten installeren? Dat hoort bij onze service!

Als u heeft besloten om een accu aan te schaffen, kunt u vol vertrouwen rekenen op ons voor persoonlijk advies en een professionele installatie. We begrijpen dat u het maximale wilt halen uit deze waardevolle investering, en daarom zorgen wij ervoor dat alles op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Bij aanvang zullen we zorgvuldig meten hoeveel stroom uw huishouden daadwerkelijk verbruikt, want "meten is weten". Op basis daarvan bepalen we welke accu het meest geschikt is voor uw specifieke behoeften.

Het is echter belangrijk om te weten dat bij het aansluiten van een accu aanpassingen in de meterkast en de installatie van de benodigde techniek en software nodig zijn. Natuurlijk zijn hier kosten aan verbonden. Maar maakt u zich geen zorgen, wij zullen dit de installatie hiervan voor u verzorgen!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?


De voordelen van salderen zullen langzaam verdwijnen voor huiseigenaren…

Hoewel je momenteel nog kunt profiteren van de salderingsregeling, waarbij je zelfopgewekte stroom kunt terugleveren en verrekenen met je verbruik, is het belangrijk om te weten dat deze regeling vanaf 2025 geleidelijk wordt afgebouwd. Dit betekent dat de financiële voordelen langzaam zullen verdwijnen.

Met een thuisaccu ben je echter niet afhankelijk van de salderingsregeling. Je kunt alle overtollige zelfopgewekte energie opslaan en later gebruiken wanneer je deze het meest nodig hebt. Hierdoor ben je niet alleen minder afhankelijk van het stroomnet, maar maximaliseer je ook je eigen energiegebruik.

Daarnaast ontvang je voor de stroom die je niet kunt salderen maar wel teruglevert aan het net een terugleververgoeding. Met een thuisaccu kun je dus niet alleen optimaal profiteren van de huidige salderingsregeling, maar blijf je ook in de toekomst profiteren van financiële voordelen.

Dus ben jij op zoek naar een thuisbatterij voor zonnepanelen? Wij hebben de perfecte thuisbatterij voor jou!